The flugfiskepodden’s Podcast
S3E27 Daniel Bergman

S3E27 Daniel Bergman

November 27, 2020

Det finns mångsidiga flugfiskare och så finns det Daniel Bergman! Hos den mannen finns det många kloka tankar och framför allt finns det en nyfikenhet att prova nytt och tänka annorlunda! 

Ett fantastiskt roligt, intressant och trevligt samtal med en riktigt begåvad flugfiskare. 

I detta avsnitt avslöjar Daniel vilken art som står på tur att rikta in sig på, hur en perfekt fiskedag kan se ut och vem som är hans önskegäst i Flugfiskepodden. 

Jim har svårt att skilja på danskar och fransoser och Tomas får tre tips inför helgens abborrfiske! 

Vrid upp volymen och lyssna på när Sandviken-sonen Daniel Bergman delar med sig av sin visdom! 

S3E26 Pontus Gunlycke - salmoniserad.se

S3E26 Pontus Gunlycke - salmoniserad.se

November 13, 2020

Det finns dom som gör det bra och dom som spränger gränser! 

Vår vän Pontus Gunlycke startade och driver bloggen och Facebook-sidan salmoniserad.se därifrån han tar med oss på diverse upptåg och äventyr. 

Pontus har satt en ny nivå på konceptet Hosted Trips där resenärens upplevelse är i fokus på riktigt. 

Lyssna på detta avsnitt så kommer du att få reda på vem som är det ornitologiska geniet "Sluken", varför Pontus går under epitetet Lorden och hur man kan dra in pengar till vilda fiskar genom öl och publiv!

Samarbetet med bland annat Orvis har hjälpt Pontus till till där han är i dag. 

Live 2 Älvkarleby

Live 2 Älvkarleby

November 12, 2020

Den andra livesändningen från Älvkarleby. 

Vi pratar med Tellis. 

Tyvärr får vi batteritorsk innan vi hinner avsluta samtalet. Men vi väljer att lägga ut denna sändning ändå! Håll till godo! 

Live1 - Första sändningen

Live1 - Första sändningen

November 10, 2020

Den historiska första livesändningen i Flugfiskepoddens historia. Helt oredigerad och som den var. Vi pratar bland annat med Thomas Berggren och Hans Hansson live från Älvkarleby sportfiske!

S3E25 Frågespecial 2

S3E25 Frågespecial 2

November 6, 2020

Det är med glädje vi kan presentera Frågespecial nummer 2! Det rullar in frågor till Flugfiskepodden och naturligtvis gör vi vårt allra bästa för att ge svar!

Vad är tapering och vad har den för funktion i en fluglina? 

Vilka är våra förebilder inom flugbindningen? 

Varför ett pilecast? 

Det är bara några av frågorna som vi försöker räta ut i detta avsnitt. Äntligen fick vi nörda ner oss på detaljnivå igen! Två nördar i en studio med fri tillgång till kaffe och bra frågor bådar gott för detta avsnitt!

S3E24 Leli Bengtsson SFK Laxen Halmstad

S3E24 Leli Bengtsson SFK Laxen Halmstad

October 30, 2020

Sitt lugnt i båten! Det är tipset vi får när vi pratar ungdomsverksamhet med Leli Bengstsson, ordförande i sportfiskeklubben Laxen i Halmstad! Vad menar hon med det? Ja lyssna på detta avsnittet av Flugfiskepodden så kommer det att klarna. 

Leli är en av alla dom värdefulla krafterna som möjliggör fiske i alla dess former för alla oss andra. Som lägger ner tusentals timmar för att få se andra utvecklas och samtidigt vara en garant för attintresset  för fisket tas om hand om där ute i vårt avlånga land! 

Detta blev ett riktigt härligt samtal som spred nytt ljus över klubbverksamheten för oss och som verkligen spred klara ljusstrålar över vår hobby! 

Flugfiskepodden lyfter på hatten till alla er ideella krafter där ute som agerar möjliggörare för alla oss andra! Tack!

S3E23 Henke Larsson - Medaljens baksida!

S3E23 Henke Larsson - Medaljens baksida!

October 23, 2020

Allt är inte en dans på rosor eller ett ryggläge i gräset med ett grässtrå i mungipan. 

Att jobba med sin passion kan vara det bästa som finns när det går som man vill men när problemen hopar sig är det inte alltid fullt lika roligt. 

Vi snackar med Henke Larsson som har många år i diverse olika roller inom "Flugfiskeindustrin". Vilka gropar gick han i och hur kan du som står i startgroparna till ett liv som yrkesverksam inom hobbyn undvika att göra detsamma? 

 

S3E22 Micke Frödin

S3E22 Micke Frödin

October 9, 2020

Över 6000 fiskedagar! Slå det du om du kan! 

Vi pratar med den forne landslagsmannen, den levande legenden, aktivisten och den vilda laxens förkämpe, Micke Frödin! 

Vi pratar lite flugbindning och en massa förvaltning! Pratar om tips för den kariärsugne och så får Jim avlägga ett löfte! 

Du får ett filmtips och Micke makes a call to action! Lyssna på detta enormt intressanta avsnitt så kommer allt att klarna! 

Det hittills längsta avsnittet av Flugfiskepodden är ett riktigt guldkorn! 

S3E21 Danne Persson Mr. Ljungan

S3E21 Danne Persson Mr. Ljungan

October 2, 2020

Äntligen så kommer detta avsnitt! Som vi har tjatat och längtat till det här samtalet. Ljunmgan har en otroligt speciell plats i våra hjärtan och vi återkommer dit flera gånger per säsong. 

Ska man prata om Ljungan och om allt spännande som händer i och kring denna pärla så måste man självfallet prata med Mr. Ljungan själv, Danne Persson!

Lyssna till dannes heta tips på fiskeplatser du bara måste besöka när du fiskar i Ljungan, vad som faktiskt har gjorts i Ljungan och hur han ser på framtiden. 

Vilka personliga frågor ställer Danne till nästa gäst i Flugfiskepodden? 

S3E20 Emilie Björkman

S3E20 Emilie Björkman

September 18, 2020

Emilie går från klarhet till klarhet. Lyssna till några riktigt heta tips på hur du lyckas med din säsong. Det tredje tipset kanske är det bästa tipset jag fått till mig under mina 34 år som flugfiskare! 

I Emilie ligger en skatt för svenskt fiske! Vilken härlig människa och flugfiskare som brinner för att hjälpa andra till att skapa sina livs upplevelser. 

Vi pratar om hur man axlar ansvaret med att vara en förebild, varför du ska bredda ditt fiske och varför du bör titta på Fiskeliv på SVT i vår! 

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App